Jaktnyheter

Förvaltningsrätten säger nej till alternativt revir för vargjakt i ett län

Förvaltningsrätten stoppar länsstyrelseförslag på alternativt revir för licensjakt Foto: Gettyimages

Länsstyrelsen i Gävleborg föreslog alternativt revir för licensjakt på varg efter en dom i förvaltningsrätten. Nu stoppas även det förslaget och det är oklart om man kommer kunna uppfylla målsättningen för rovdjursförvaltningen i länet.

"}}

Jaktjournalen har tidigare rapporterat om förvaltningsrättens avslag på länsstyrelsen i Gävleborgs beslut att bedriva licensjakt på varg i reviret Prästskogen. Man hänvisade då till att reviret delades med det norra förvaltningsområdet, varför länsstyrelsen överklagade beslutet, samt föreslog reviret Skrottmyren som alternativ inför vinterns licensjakt. Idag meddelar alltså förvaltningsrätten att även detta beslut stoppas med hänvisning till att det första beslutet överklagats av länsstyrelsen till Kammarrätten, som ännu inte tagit ställning i frågan.

12 ska fällas

Enligt förvaltningsplanen för varg i det mellersta förvaltningsområdet skall 12 vargar fällas under kommande licensjakt. Om förvaltningsrättens beslut står fast, är det högst osäkert om detta går att uppnå.

– Vi kommer nu att avvakta Kammarrättens dom gällande Prästskogen innan vi tar ställning hur vi går vidare, säger vilthandläggare Sandra Wahlund, länsstyrelsen Gävleborg, i ett pressmeddelande.