Jaktnyheter

Första björnen för Jens ”Lillove” Larsson

Det blev riktigt trångt för Jens "LillOve" Larsson och Rasmus Boström, innan björnen gick i backen.

Jaktprofilen Jens” Lillove” Larsson hade både Rasmus Boström och jaktlyckan med sig i björnskogen. Det blev en spännande ansmygning på ståndskallet när Jens och björnen fick syn på varandra samtidigt.

"}}

Det var i Ångermanland, nordväst om Örnsköldsvik som Jens Larsson och Rasmus Boström började spåra kilometer efter kilometer på grusvägarna. När Rasmus plotte Bull gått på spår i några hundra meter, tog det inte lång tid innan det blev ståndskall i en tätning.

– Det var cirka 500 meter bort och vi började gå och stötte det i omgångar. Vi såg hunden flera gånger, men aldrig björnen, säger Jens Larsson.

Ståndskallet stod i en brant och Jens smög sig upp på en liten höjd.

– Då ser jag björnen och känslan är att hon ser mig samtidigt. Hon springer mot mig och jag skjuter ett skott på cirka sju-åtta meter, och björnen gör en kullerbytta åt sidan, berättar Jens.

Gångstånd

Bull är snabbt på björnen och det hindrar Jens från att ta ytterligare ett skott. Det blir ett gångstånd i sakta mak och de hittar ”ganska mycket blod ” och förstår att det blivit träff.

– Jag trodde det var klart efter första skottet och sen slår det mig; ”fan nu har vi skadat vilt i skogen.”

300 meter bort har björnen lagt sig i en bäck. När Jens och Rasmus har tio meter fram till björnen reser hon sig.

– Jag skjuter ett skott, men hon fortsätter mot oss. Rasmus skjuter ett skott och jag ett till. Hon lägger sig två meter framför fötterna på mig!

Björnen var en hona på 158 kilo. Efter att länsstyrelsen besiktat björnen har det frusits in. Jens ska ta hand om trofén i någon form.

– Det kändes bra att vi var två och kanske extra bra att det var just Rasmus som var med. Utan Rasmus och hans hundar hade det inte varit någon idé. Jag är tacksam att jag fick möjligheten att jaga björn med honom, mig veterligen är han ju Sveriges mest kunniga och rutinerade björnjägare, säger Jens Larsson.

Jens Larsson är en del av kvintetten Toppenjakt, som både gör poddradio och film om sina jakter och allt som hör jakten till.

– Allt är med på film, det kan nog bli riktigt bra!

Rasmus Boström, Bull och Jens ”LillOve” Larsson.