Jaktnyheter

Uppdaterad: Flock på fem vargar jagas – fyra fällda

Under onsdagsförmiddagen har ytterligare två vargar fällts i snösjönreviret. Arkivfoto: Privat

Under onsdagsförmiddagen har jägare i Snösjöreviret fällt två vargar och jakten fortsätter. En flock på fem djur obsades tidigt i morse.

"}}

Två vargar har fällts under onsdagsmorgonen av jägare i Snösjöreviret som ligger på gränsen mellan Västmanland och Dalarna. Enligt Fredrik Perols, besiktningsman som har beredskap har hundarna haft jakt hela förmiddagen.

– De kanske hunnit få någon till men det vet jag inte. Jag vet bara att två är fällda och att jakten fortsätter.

En centimeter spårsnö kom under natten och när en passkytt åkte ut till sitt pass såg han plötsligt en hel flock vargar runt bilen.

– Det är dessa de jagat på. Det är revirmarkeringar i spåren så alfaparet är nog med.

Tidigare har en valp fällts och två vuxna vargar, dock inget alfadjur. Fredrik Perols vet inte vad det är för vargar som fälls nu på förmiddagen. Enligt de som spårat har man i tillägg till de fem vargarna haft spår av ytterligare två, men det är uppgifter Fredrik Perols inte hunnit kontrollera.

Uppdatering: 11:46

Ytterligare en varg i Snösjöreviret har fällts och en varg är enligt länsstyrelsen påskjuten. Besiktning av skottplatser genomförs. Jakten pågår för fullt, rapporterar Fredrik Perols som befinner sig på plats.

Uppdatering: 15:59

Totalt fyra vargar har under dagen fällts i Snösjön och hittills är nio av tolv vargar fällda i Snösjön/Haraldsjönområdet som har en tilldelning på tolv vargar. I Immenreviret på gränsen mellan Örebro och Värmlands län har under dagen en varg fällts. Även i Gullsjöreviret har en varg fällts i dag.
Av de 33 vargar som får fällas under jakten är hittills 13 nu fällda.