Jaktnyheter

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren filmade ett riktigt nära möte med två stora älgtjurar. Foto: Privat, montage
Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
Tony Ögren bor i Kärrså mellan Sollefteå och Kramfors. På måndagsmorgonen tog han sig en promenad och gick ut i skogen. 400 meter från hemmet hörde han plötsligt att det knäppte till i terrängen. Ut framför honom kom en jättetjur, och efter den kom ännu en jättetjur. – Jag satt på marken och filmade och vinden låg perfekt. De fattade nog inte vad det var de mötte, så de kom in på cirka fem meter, berättar Tony.

Inte kärvänligt

En tjurarna frustar till i filmklippet och det låter inte kärvänligt Någon av dina facebookvänner undrade om du fick byta kalsonger efteråt. Fick du det? – Jag tänkte att går den ett steg till, så får jag nog resa mig upp försöka skrämma den. Sedan hade jag koll på att jag snett bakom mig till höger hade en skaplig tall, som jag kunde hoppa bakom i värsta fall. Men det gick bra med kallingarna den här gången, säger Tony och skrattar.

Välbesökt viltväxel

Han bor på en viltväxel av rang. Det har varit massor med älgar fram till gården, men även björnar och lodjur och järv. – Det enda jag inte sett här är varg. Han får dock inte jaga de stora älgarna själv när älgjakten startar i höst. – Jag har inte jakträtt på älg på den här marken. Men jag ska skicka filmen till han som har jakträtten och tipsa om att han måste skaffa sig en rejäl slaktställning, säger Tony Ögren. Nedan ser du filmen Tony fick från sitt nära älgmöte.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21