Jaktnyheter

Film: Jakten avlyst – då kom lodjuret över gårdsplanen

När jakten var avlyst passade lodjuret på att springa över gårdsplanen hemma hos Joel Granlöf. Foto: My Kjellman och privat, montage

Joel kämpade och försökte men gick mest tom med sin finnstövare i lodjursjakten. När jakten var avlyst kom ett lodjur rakt över gårdsplanen och stövaren Bruno vrålade av upphetsning.

"}}

Joel Granlöf bor i Sollefteå och i hans jaktområde var tilldelningen sex lodjur. Han har en finnstövare, Sixten Bruno, som kallas för Bruno.

– Han är inte fyllda två är, så de har inte hunnit hända så mycket med honom. Men han har visat mycket intresse för lodjur, berättar Joel.

Under jakten har Joel och Bruno varit ute och försökt. Det har blivit något kortare drev, men till avslut har man inte kommit.

På torsdagen avlystes jakten i Joels område. Det blev en vanlig pinkvända vid 17-tiden med Bruno. Man gick runt småhusområdet och hunden var kopplad.

– Då hittade vi lodjursspår och Bruno var väldigt intresserad och spårade och väckte, berättar Joel.

In på gräsmattan

Efter promenaden väntade lite vedarbete och Joel gav sig ut på gårdsplanen.

– Plötsligt får jag se ett lodjur som hoppade över byvägen och sprang i på vår gräsmatta, säger Joel.

Bruno såg lodjuret från ett fönster och vrålade av frustrerad jaktlust. Joels sambo My Kjellman var beredd med mobilen och filmade händelsen.

– Det är den vanliga turen. När man kämpat och djävlats för att få tag i ett lodjur, så blir det så där, säger Joel och skrattar.

Se filmen nedan.

Deltar du iodjursjakten? Dokumentera gärna jakten och hör av dig till Jaktjournalen om ni har jaktlyckan med er.

Ring våra nyhetsredaktörer Mikael Moilanen 070-744 18 21 och Andreas Åsenheim 076-669 83 38 eller mejla till redaktionen@jaktjournalen.se