Film: Bäverjägare i båt fick närkontakt med björn

Roland Leo från Uppsala hann vara i Härjedalen ett par timmar. Sedan fick han sitt livs naturupplevelse när en björn simmade förbi alldeles bredvid båten.

Björnen simmade förbi den lilla plastbåten på max tio meters avstånd. Stillbild ur filmen tagen av Roland Leo.

– Jag blev jätterädd och tänkte att det var så grunt att den kunde få fäste i botten och vända om emot oss, berättar Roland Leo.

Han är 46 år och bor i Uppsala. Den annorlunda händelsen inträffade i Härjedalen, vid Hedeviken, på kompisens jaktmark.

– Vi hann vara ute ett par timmar när jag såg att ett djur kom i hög fart över vallen till älven Ljusnan. Vi satt i en liten roddbåt på andra sidan älven, berättar Roland.

Fick skjuta bäver också

Han var snabbt uppe med kameran och i filmen kommer björnen förbi på bara sju-tio meters avstånd. I klippet hör man Roland nervöst säga åt jaktkompisen att backa med båten.

– Annars hade vi krockat med björnen. Den hörde nog oss när vi pratade och jag drog upp dragkedjan. Den tittade till men fortsatte in i skogen, konstaterar Roland.

Det blev en mycket lyckad premiärtur till Härjedalen. Roland fick nämligen skjuta en bäver också.

Nedan kan du se filmklippet med den simmande björnen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼