Jaktnyheter

Film: Bäverjägare i båt fick närkontakt med björn

Björnen simmade förbi den lilla plastbåten på max tio meters avstånd. Stillbild ur filmen tagen av Roland Leo.
Roland Leo från Uppsala hann vara i Härjedalen ett par timmar. Sedan fick han sitt livs naturupplevelse när en björn simmade förbi alldeles bredvid båten.
– Jag blev jätterädd och tänkte att det var så grunt att den kunde få fäste i botten och vända om emot oss, berättar Roland Leo. Han är 46 år och bor i Uppsala. Den annorlunda händelsen inträffade i Härjedalen, vid Hedeviken, på kompisens jaktmark. – Vi hann vara ute ett par timmar när jag såg att ett djur kom i hög fart över vallen till älven Ljusnan. Vi satt i en liten roddbåt på andra sidan älven, berättar Roland.

Fick skjuta bäver också

Han var snabbt uppe med kameran och i filmen kommer björnen förbi på bara sju-tio meters avstånd. I klippet hör man Roland nervöst säga åt jaktkompisen att backa med båten. – Annars hade vi krockat med björnen. Den hörde nog oss när vi pratade och jag drog upp dragkedjan. Den tittade till men fortsatte in i skogen, konstaterar Roland. Det blev en mycket lyckad premiärtur till Härjedalen. Roland fick nämligen skjuta en bäver också. Nedan kan du se filmklippet med den simmande björnen.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21