Fick 6 831 kronor för vargbiten jakthund

Djurmo (JJ) Sven-Gunnar Jansson, Djurmo, får 6 831 kronor för de skador hans hund fick när den angreps av varg i Gimmenreviret.

Det var i mitten av september som hamiltonstövaren Jack angreps och skadades under harjakt vid Kalvskinnsdammen i Surens vvo.

I beslutet heter det att eftersom hunden är försäkrad kan länsstyrelsen inte lämna ersättning för bil-, veterinär och medicinkostnader, utan att sådana yrkanden ska lämnas till försäkringsbolaget.

Länsstyrelsen skriver att den heller inte kan lämna ersättning för inköp av en vargsäker skyddsväst, uppger Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser