Får fortsatt förtroende av Naturvårdsverket att bekämpa invasiva arter

Mårdhundsprojektet har fått grönt ljus av Naturvårdsverket att fortsätta arbetet med att bekämpa samtliga invasiva arter i landet.

Mårdhundsprojektet får fortsätta bekämpa invasiva arter i två plus två år till. Foto: Gettyimages

Ramavtalet som undertecknats gäller två plus två år fram till och med 2024 och nu inbegriper det samtliga invasiva arter. Från att sedan starten bara ägnat sig åt mårdhund har Mårdhundsprojektet utökats med art efter art, nu senast vattensköldpaddor.

Per-Arne Åhlén.

– Det känns naturligtvis kul att vi får fortsatt förtroende att utföra uppdraget. Egentligen är det länsstyrelsernas jobb men eftersom arterna vi hanterar är så pass små numerärt är det inte möjligt för varje länsstyrelse att bygga upp en egen organisation, säger Per-Arne Åhlén som är en av initiativtagarna till projektet.

I Mårdhundsprojektet i dag arbetar tio heltidsanställda, var av en fokuserar helt på minkförvaltningen. Minkförvaltningen är också den stora utmaningen framöver om man ska tro Per-Arne Åhlén,

– Jag ser gärna att vi i framtiden helt axlar minkförvaltningen. Det gäller att koppla ett nationellt perspektiv och framför allt skapa långsiktighet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser