Fängelse för de män som rånade jägare på hans vapen

Det blir fängelsestraff för de tre män som under vapenhot rånade en jägare i Värmland och sedan poserade med hans vapen på Facebook.

Bilder på Facebook ledde till att männen åkte fast.

Nya Värmlands-Tidningen skriver i sin pappersupplaga om det brutala rånet, som inträffade den 14 januari. Den dömda trion, som är 21 och 22 år gamla, knackade på hos jägaren och hotade honom med pistol.

Rånet ska ha pågått i två timmar. Rånarna konsumerade narkotika och roade sig bland annat med att sikta på jägaren med hans pilbåge.

Lade ut bilder på Facebook

De tre rånarna säger sig inte minnas någonting av händelsen. Men de delade bilder på sig själva på Facebook där de poserade med jägarens vapen och tingsrätten anser att jägarens berättelse är trovärdig.

Därför åkte de fast och nu döms en av dem till fängelse i tre år och tio månader. För de andra två blir straffet fängelse i två år och tio månader.

Dessutom döms en 23-årig man till två års fängelse för att han var med och hanterade jägarens vapen.

De tre rånarna ska också betala 36 800 kronor i skadestånd till jägaren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼