Expolis anmäler inte jaktkompis som skjuter varg illegalt

Örebro (JJ) Pensionerade polisen och förre ordföranden i Jägareförbundet Örebro sticker ut hakan i vargdebatten. Om Göran Gunnarsson inte var jaktledare skulle han inte anmäla en jaktkompis som skjuter en varg illegalt.

Förre ordföranden i Jägareförbundet Örebro, Göran Gunnarsson, anmäler inte en jaktkompis som skjuter en varg illegalt - om Gunnarsson inte är jaktledare. Foto: Gettyimages och privat, montage

Göran Gunnarsson är också talesperson för Jägareförbundet Örebro.

Det kontroversiella uttalandet gjorde han först i P4 Örebro, där journalisterna nu intervjuar jägarföreträdare som tar avstånd från Gunnarssons uttalande.

I Jaktjournalens webbradio förklarar Göran Gunnarsson hur han resonerar:

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser