Evelina i SVT:s Jaktliv utsedd till Årets Margareta

Programledaren för SVT:s Jaktliv, Evelina Åslund Bäck, har tilldelats den lokala utmärkelsen Årets Margareta. – Jättekul och ärofyllt, säger Evelina till Jaktjournalen.

Evelina Åslund Bäck prisas för sin insats som programledare i SVT:s Jaktliv. Foto: Janne Danielsson, SVT

SVT Jämtland berättar att priset delas ut varje år till någon kvinna bosatt i Krokoms kommun. Det ska vara en kvinna som är förebild och inspirationskälla för andra.

Evelina Åslund Bäck var en av programledarna när SVT i mars började sända programmet Jaktliv.

”I programmet Jaktliv har hon blivit Jaktevelina med hela svenska folket. Genom sitt naturliga sätt att förmedla sin kärlek till jakten och viltet har hon visat att jakt kan vara spännande men hon betonar också respekten för viltet i olika jaktsituationer”, skriver Margareta Winberg i ett pressmeddelande.

Margareta Winberg är före detta socialdemokratiskt statsråd och ambassadör. Nu är hon ordförande i Årets Margareta.

Ny säsong till våren

Evelina Åslund Bäck blev glatt överraskad över utmärkelsen.

– Jag kände inte till den närmare, men det är jättekul och ärofyllt.

Till våren kommer ännu en säsong av Jaktliv att sändas i SVT.

– Vi börjar inspelningarna nästa vecka, säger Evelina.

Utmärkelsen Årets Margareta består i ett diplom och 6 000 kronor och instiftades av lantbrukaren Anders Nilsson i Västerkälen i samband med hans 60-årsdag år 2002. Årets pris delades ut i samband med Husdjursdagen i Alsen på söndagen.

Evelina Åslund Bäck med irlänska settern Shiva och engelska settern Wixen. Foto: Privat

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼