Jaktnyheter

Evelina i SVT:s Jaktliv utsedd till Årets Margareta

Evelina Åslund Bäck prisas för sin insats som programledare i SVT:s Jaktliv. Foto: Janne Danielsson, SVT
Programledaren för SVT:s Jaktliv, Evelina Åslund Bäck, har tilldelats den lokala utmärkelsen Årets Margareta. – Jättekul och ärofyllt, säger Evelina till Jaktjournalen.
SVT Jämtland berättar att priset delas ut varje år till någon kvinna bosatt i Krokoms kommun. Det ska vara en kvinna som är förebild och inspirationskälla för andra. Evelina Åslund Bäck var en av programledarna när SVT i mars började sända programmet Jaktliv. ”I programmet Jaktliv har hon blivit Jaktevelina med hela svenska folket. Genom sitt naturliga sätt att förmedla sin kärlek till jakten och viltet har hon visat att jakt kan vara spännande men hon betonar också respekten för viltet i olika jaktsituationer”, skriver Margareta Winberg i ett pressmeddelande. Margareta Winberg är före detta socialdemokratiskt statsråd och ambassadör. Nu är hon ordförande i Årets Margareta.

Ny säsong till våren

Evelina Åslund Bäck blev glatt överraskad över utmärkelsen. – Jag kände inte till den närmare, men det är jättekul och ärofyllt. Till våren kommer ännu en säsong av Jaktliv att sändas i SVT. – Vi börjar inspelningarna nästa vecka, säger Evelina. Utmärkelsen Årets Margareta består i ett diplom och 6 000 kronor och instiftades av lantbrukaren Anders Nilsson i Västerkälen i samband med hans 60-årsdag år 2002. Årets pris delades ut i samband med Husdjursdagen i Alsen på söndagen.

Evelina Åslund Bäck med irlänska settern Shiva och engelska settern Wixen. Foto: Privat