Jaktnyheter

Erbjuder unga jägare löshundsjakt på 10.000 hektar

Thomas Melkersson, ordförande i Svenska Jämthundsklubben tycker att arrangemanget i höst är en fantastisk möjlighet för unga jägare. Foto: Privat

Är du mellan 18 och 25 år och sugen på löshundsjakt? Då ska du läsa vidare. Svenska Jämthundsklubben arrangerar nämligen i höst, i samarbete med Sveaskog, löshundsjakt efter älg i Storuman. Fem dagar älgjakt på 10.000 hektar.

"}}

Bakom arrangemanget står Svenska Jämthundsklubben med ordförande Thomas Melkersson, i spetsen.

– Förslaget kom från en av våra funktionärer och vi tyckte det lät som en kanonidé och har jobbat vidare med planering. Sveaskog tände också på förslaget och lånar ut en av deras marker som det vanligtvis säljs veckojakter på.

Thomas Melkersson vill kalla arrangemanget för medlemsvård, samtidigt som han poängterar att det också ska ge nya jämthundsägare och framför allt yngre kvinnor en möjlighet.

– Vår målsättningen är att sex av de tolv platserna på jakten går till tjejer. Vi vet hur tufft det kan vara för dem att få en plats i ett jaktlag.

Allt som krävs för att anmäla sig till jakten är att man är eller blir medlem i Svenska Jämthundsklubben. Enda kostnaden för deltagaren är resa till och från jakten. Sveaskog står för boendet och Jämthundsklubben står för maten.

– Tanken är att vi efter jaktdagarna lagar mat i hop och ägnar kvällarna åt att diskutera jakt och jaktlag, hur en jaktledare ska vara och hur gruppdynamik fungerar, säger Thomas Melkersson.

Älgjakten kommer ske vecka 41 – första veckan efter brunstuppehållet och det kommer finnas goda förutsättningar för deltagarna att fälla älg.

– Fälls det älg kommer deltagarna kunna få med sig kött hem. Sveaskog kommer själva stå för fällavgifterna. Det här är en fantastisk möjlighet, helt klart.

Under onsdagen lades information om arrangemanget ut på klubbens facebooksida och hittills har redan åtta personer anmält sitt intresse.