Jaktnyheter

En varg för mycket sköts i Örebro – tre vargar kvar att fälla i licensjakten

Totalt tre vargar finns nu kvar att fälla i urets licensjakt på varg. Arkivfoto: Mikael Moilanen

Årets licensjakt på varg är nu avslutad även i Örebro län. Under Söndagen sköts två vargar med några minuters mellanrum i länet. Det innebär en överskjutning med en varg.

När söndagens jakt inleddes fanns en varg kvar på licensen för vargjägarna i Örebro län. Med bara tio minuters mellanrum sköts dock två vargar vilket resulterade i en överskjutning med en varg.

Jakten i Örebro län har genomförts i två revir. Villingsberg och Tångeråsa. Den trettonde vargen sköts i Villingsbergsreviret.

– Jägarna är skyldiga att rapportera in minst en gång i timmen, den trettonde vargen sköts så nära inpå den tolfte och därför ser vi inte att något fel har begåtts, säger Lena Jörgenssen, vilthandläggare på länsstyrelsen Örebro till SVT Nyheter Örebro.

Sedan tidigare har jägarna i Västmanland och Västra Götaland skjutits fullt. Även i Värmland fälldes en varg under söndagen och ytterligare en på måndagseftermiddagen. Där finns nu en varg kvar på tilldelningen. I Södermanland finns två vargar kvar att fälla.

Lena Jörgensen påpekar för SVT att länets vargstam inte kommer att påverkas negativt av överskjutningen.

LänOmrådeRevirTilldelningFällda
SödermanlandSödraGryten6 4
VärmlandMellerstaTjunken6 5
VästmanlandMellerstaVenabäcken66 Avslutad
Västra GötalandMellerstaRipelången66 Avslutad
ÖrebroMellerstaTångeråsa/Villingsberg1213 Avslutad
     
Totalt  3634