Annons
En björn skjuten i Hälsingland - bomskott på den andra - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
12 månader sedan skyddsjakt
En mindre hanbjörn fälldes vid Rösabergs golfbana på söndagskvällen. En till björn påsköts men friskförklarades på måndagsmorgonen. Karta: Google maps
En björn skjuten i Hälsingland - bomskott på den andra

På söndagskvällen sköts en av de björnar som länsstyrelsen utfärdat skyddsjakt på i Hälsingland. Den andra björnen påsköts och eftersöktes hela natten innan den friskförklarades.

Jaktjournalen berättade på lördagen om närgångna björnar i Malvik i Ovanåkers kommun. Ortsbor uppger att sju olika björnar varit synliga i området de senaste månaderna.

Beslutet är att två mindre björnar, som besökt bebyggelsen mest frekvent, får skjutas. Strax före klockan 22 på söndagskvällen ringde ortsbefolkningen i Malvik och berättade att björnarna var synliga vid byn.

Eftersök hela natten

Björnen som fälldes i Hälsingland på söndagskvällen.

Enligt uppgift till Jaktjournalen hittade eftersöksjägarna de båda björnarna vid Rösabergs golfbana, där Edsbyns golfklubb har sin hemmaarena. Strax före klockan 23 fälldes den ena – en hane som beräknas väga mellan 30 och 40 kilo.

En andra björnen, en något större individ, påsköts någon minut senare. Den snodde runt i skottögonblicket, men det fanns varken hår eller blod på skottplatsen.

Flera olika hundekipage, bland annat björnspecialister från Dalarna, användes för att undersöka skottplatsen. Men man hittade inga tecken på att björnen var skadad i spår som hundarna tog sig an.

Vid sextiden på måndagsmorgonen friskförklarades björnen och länsstyrelsens jägare avbröt eftersöket.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!