Efter nästan en vecka på rymmen – Aston funnen välbehållen

Jaktjournalen uppmärksammade här om dagen den tyska jaktterriern Aston som slet sig under en skogspromenad och försvann i skogen utanför Skara. I går hittades han av en bekant till ägarna, Paulina Bengtsson Åblad och Henrik Åblad.

Lycka hemma hos familjen Åblad igen. Aston hittades efter närmare en vecka i skogen. Foto: Privat.

Paulina Bengtsson Åblad sov gott i natt. Hemma fanns åter den fyraårige tyska jaktterriern Aston. Det har varit oroliga och jobbiga dagar sedan hunden slet sig i lördags under en promenad utanför Skara.

– Vi har letat varje dag och bett bockjägare hålla utkik. Men det var faktiskt mamma som lyckades lokalisera hunden igår kväll, säger Paulina.

Paulinas mamma hade åkt tillbaka till det området han försvann i och plötsligt hörde hon skall och gnyenden i den riktning de sist hörde hunden i lördags.

– Jag, min man och en kompis anslöt oss och vi började gå mot ljuden. När jag och min man ropade på hunden svarade han ordentligt och skällde och gnydde.

Men det var Paulinas vännina som hittade Aston. Hon gick rätt på hunden. Då var han helt tyst.

– Aston hade snärjt in kopplet i ett staket som var placerat runt en plantering.

Aston hade gått ner rejält i vikt de senaste dagarna men var annars vid gott mod. Väl hemma igen ville han busa och leka.

– Det känns så himla skönt att han kommit tillrätta. Jag och Henrik ska nog köpa en pejl och låta den sitta på så fort vi går ut eller om det finns risk att dörren ska öppen. Sen får vi nog fortsätta träna på inkallningen.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼