Jaktnyheter

Jagade med barnen – då tog vargen hunden

Drevern Jelly dog på väg till djursjukhuset efter vargattacken. Foto: privat

Jakten med barnen slutade i tragedi när en oskygg varg tog drevern Jelly på hardrevet. Därefter gick den över familjens trädgård i Gunnarsjö, Halland.

"}}

Det var igår förmiddag som Anna-Jenny Lyngsmark i Gunnarsjö, Halland, tog med sig barnen och drevern Svarttjärns Jelly ut i skogen. Jelly driver endast hare och Anna-Jenny, som är mammaledig, tyckte hon kunde få driva en stund i det fina vintervädret.

Efter någon timmes drev var Jelly ovanligt stilla på pejlen, men eftersom hon brukar vara envis på tappten fäste inte Anna-Jenny någon större vikt vid det förrän grannen skickade ett sms med ”VARG!”.

”Ville ge henne en chans”

Med bebis på magen och en fyraåring pulsandes bredvid i snön tar hon sig till platsen och finner Jelly svårt skadad, men vid liv. Anna-Jenny är veterinär och beslutar att ta Jelly till djursjukhus.

– Jag ville ge henne en chans och inte avliva henne där och då, säger hon.

På vägen till djursjukhuset märker hon hur Jelly blir sämre. Pupillerna vidgas och innan de kommit fram är Jelly död.

Bild tagen ett par timmar innan vargen tog Jelly. Foto: privat

Passerat trädgården

När maken Lenny kommer hem från jobbet möter han en förkrossad familj. Personal från länsstyrelsen konstaterar att det rör sig om en vargattack och när Lenny spårar vargen från platsen där den tog Jelly, inser han att den passerat rakt igenom parets gård.

– Det är kusligt att tänka att den lämnat den sargade hunden och sedan gått genom trädgården, säger Lenny.

Fler observationer

Det visar sig att vargen observerats ett flertal gånger kring Gunnarsjö under dagen. Bland annat har den stått och tittat på hästar i en hage och uppträtt obekymrat bland bebyggelse. Lenny Lyngsmark är ledsen och arg.

– Jag har aldrig sett fyraåringen så här ledsen. Jelly var hans kompis. Man är i chock; det här händer inte, avslutar Lenny.

Lenny Lyngsmark med fyraårige sonen och drevern Jelly. Foto: privat