Jaktnyheter

Drabbad jägare kan äntligen andas ut

Karl-Bertil Karlsson är glad att utredningen till sist ledde till fällande dom. Foto: Montage

För två år sedan lurades Karl-Bertil Karlsson, Fristad när han via en köp-och-sälj-sida nappade på ett erbjudande om en GPS pejl. Nu har äntligen bedragaren fällts i domstolen och Karl-Bertil ångrar att han var skeptisk till polisens utredningsarbete.

"}}

När Karl-Bertil Karlsson kontaktade Jaktjournalen för två år sedan var det för att varna andra jägare om bedragare på köp-och-säj-sajter. Hans bild, efter att själv ha blivit lurad på pengar vid ett pejlköp, var att polisen inte prioriterade brotten och att han inte skulle få tillbaka sina pengar trots att bland annat banktransaktionen borde kunna spåras.

I dagarna har Uppsala Tingsrätt dömt bedragaren till 6 månaders fängelse och Karl-Bertil blir tilldömd skadestånd plus ränta.

– Jag har ändrat ståndpunkt och även om det varit jobbigt, men också intressant, att följa utredningen under så lång tid så ångrar jag inte att jag drev på saken, i synnerhet när jag nu har fått resultatet, säger Karl-Bertil och fortsätter.

– Lika ivrig som jag var att varna jägarkollegor och andra för bedragare för ett par år sedan, eftersom jag inte tyckte att det lönade sig att polisanmäla, lika ivrig är jag att framföra motsatt uppfattning nu.

Karl-Bertil är i dag väldigt glad över att polisen lyckats genomföra en bra förundersökning och uppmanar andra som drabbas att vara polisen behjälplig med all tänkbar information

– Ta tag i ärendet och gör något åt saken, istället för att knyta näven i fickan. Samla information och polisanmäl alla nätbedrägerier för att få stopp på eländet. Det hjälper att polisanmäla även om det tar tid att få resultatet. Men det känns jäkligt bra med det färska domslutet i handen.