Döms för att ha spottat jägare i ansiktet

En 56-årig man i Västra Götaland ska betala dagsböter och skadestånd för att han spottat en jägare i ansiktet.

Skaraborgs allehanda rapporterar i sin pappersupplaga om händelsen, som inträffade i höstas. De två inblandade jägarna berättar den version som Skaraborgs tingsrätt finner mest trovärdig.

Den 56-årige mannen stoppade jägarnas bil vid huset där han bor. Han frågade vad de gjorde där och jägarna svarade att de skulle jaga rådjur.

Det ifrågasatte 56-åringen och hänvisade till den varma sommaren.

Hängde in genom bilfönstret

Den jägare som satt på förarplats började långsamt köra från platsen. Men han tvingades stanna eftersom 56-åringen hängde in genom fönstret och sa: ”Du lille grabben, ser jag dig här igen”.

Det upplevde männen i bilen som aggressivt och föraren släppte upp kopplingen och började köra från platsen igen. 56-åringen spottade då föraren i ansiktet.

Den åtalade hävdar att historien är påhittad, för att jaktlaget i området inte vill att han ska bo där. Han hävdar att jägarna svarat att de skjuter ”vilka djävla djur de vill” och försvunnit från platsen med en rivstart.

Det tror dock inte tingsrättens ledamöter på utan dömer 56-åringen att betala dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser