Döms för att ha spottat jägare i ansiktet

En 56-årig man i Västra Götaland ska betala dagsböter och skadestånd för att han spottat en jägare i ansiktet.

Skaraborgs allehanda rapporterar i sin pappersupplaga om händelsen, som inträffade i höstas. De två inblandade jägarna berättar den version som Skaraborgs tingsrätt finner mest trovärdig.

Den 56-årige mannen stoppade jägarnas bil vid huset där han bor. Han frågade vad de gjorde där och jägarna svarade att de skulle jaga rådjur.

Det ifrågasatte 56-åringen och hänvisade till den varma sommaren.

Hängde in genom bilfönstret

Den jägare som satt på förarplats började långsamt köra från platsen. Men han tvingades stanna eftersom 56-åringen hängde in genom fönstret och sa: ”Du lille grabben, ser jag dig här igen”.

Det upplevde männen i bilen som aggressivt och föraren släppte upp kopplingen och började köra från platsen igen. 56-åringen spottade då föraren i ansiktet.

Den åtalade hävdar att historien är påhittad, för att jaktlaget i området inte vill att han ska bo där. Han hävdar att jägarna svarat att de skjuter ”vilka djävla djur de vill” och försvunnit från platsen med en rivstart.

Det tror dock inte tingsrättens ledamöter på utan dömer 56-åringen att betala dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.
ANNONS ▼

Annonser