Döms för att ha spottat jägare i ansiktet

En 56-årig man i Västra Götaland ska betala dagsböter och skadestånd för att han spottat en jägare i ansiktet.

Skaraborgs allehanda rapporterar i sin pappersupplaga om händelsen, som inträffade i höstas. De två inblandade jägarna berättar den version som Skaraborgs tingsrätt finner mest trovärdig.

Den 56-årige mannen stoppade jägarnas bil vid huset där han bor. Han frågade vad de gjorde där och jägarna svarade att de skulle jaga rådjur.

Det ifrågasatte 56-åringen och hänvisade till den varma sommaren.

Hängde in genom bilfönstret

Den jägare som satt på förarplats började långsamt köra från platsen. Men han tvingades stanna eftersom 56-åringen hängde in genom fönstret och sa: ”Du lille grabben, ser jag dig här igen”.

Det upplevde männen i bilen som aggressivt och föraren släppte upp kopplingen och började köra från platsen igen. 56-åringen spottade då föraren i ansiktet.

Den åtalade hävdar att historien är påhittad, för att jaktlaget i området inte vill att han ska bo där. Han hävdar att jägarna svarat att de skjuter ”vilka djävla djur de vill” och försvunnit från platsen med en rivstart.

Det tror dock inte tingsrättens ledamöter på utan dömer 56-åringen att betala dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser