Dömd för sexköp – får behålla licenser och vapen

Det var inte rätt av polisen att återkalla licenserna och ta vapnen för en man som dömts för sexköp. Det har både tingsrätt och hovrätt slagit fast.

Mannen dömdes för sexköp, men det gav inte polisen rätt att ta hans bössor och licenser. Foto: Gettyimages

Norran berättar bakom betalvägg om en jägare som straffats tre gånger för att ha köpt sex. Det fick polisen att besluta att mannens vapenlicenser skulle dras in.

Polisen menade att mannen inte levde upp till kravet på att vara laglydig och skötsam och därmed inte skulle få inneha vapen.

Mannen överklagade och framförde bland annat att det aldrig varit hans mening att förnedra något. Tingsrätten och hovrätten ger mannen rätt och han får tillbaka sina licenser och jaktvapen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼