Jaktnyheter

Cyklist i slagsmål med spelgalen tjädertupp

Cyklisten Patrik Midenborn hamnade i slagsmål med en spelgalen tjäder. Arkivbild: Gettyimages
Cyklisten Patrik Midenborn blev attackerad och fick slåss i tio minuter med en spelgalen tjädertupp som gick till anfall.
GT skriver i sin papperslupplaga att Patrik Midenborn från Kollered gav sig ut på cykeltur. Färden gick Rävekärrs långvatten i Mölndals kommun när det plötsligt dök upp en tjädertupp bakom en buske. Patrik försökte passera fågeln, men den släppte inte förbi honom. Då försökte han backa. – Jag blev lite paff. I början tyckte jag att det var lite intressant och tänkte att ”någon gång måste han ju ge sig. Men när jag hade backat 150 meter så förstod jag att det inte skulle ske, berättar Patrik för GT. Han gav tjädern några lätta smälla med framdäcket men det blev den bara ännu mer arg av. Den var oresonlig, konstaterar Patrik för tidningen.

Blåmärken och blodvite

Han försökte ta tag runt halsen på fågeln och slänga iväg den, men den vände bara i luften och flög tillbaka. – Jag blev lite smårädd efter ett tag, för jag kände att jag inte hade några alternativ kvar till slut. Jag kunde inte klättra upp i ett träd, för då hade den flugit efter mig och jag kunde inte gömma mig någonstans. Det var bara tjädern och jag, säger Patrik till GT. Tuppen fick in flera bett på Patrik. Det blev inga allvarligare skador men det uppstod i alla fall blåmärken på händerna och underarmarna. Och i cykelhandskarna var det blod. – Den hade mycket kraftigare näbb än jag trodde och den hade bitit sig fast i handsken och hål i skinnet, genom cykelhandsken, säger Patrik till GT. Dramat slutade med att han fick liten lucka till fågeln och lyckades cykla ifrån den.