Annons
Corona-krisen gör att SVT förlänger "Den stora älgvandringen" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
8 månader sedan älg
SVT:s sändningar av "Den stora älgvandringen" startar en vecka tidigare än först planerat. Arkivbild: Gettyimages
Corona-krisen gör att SVT förlänger "Den stora älgvandringen"
Den pågende corona-krisen gör att SVT förlänger sändningarna av "Den stora älgvandringen" med en vecka. – Vi startar sändningarna en vecka tidigare än planerat, säger projektledaren Johan Erhag.
”Den stora älgvandringen” är direktsändning dygnet runt av vandringsälgar som passerar Kullberg vid Ångermanälven. Fjolårets sändningar blev en tittarsuccé som SVT upprepar i år. Från början var planen att sända 15 april till 3 maj. Men på grund av pandemin med coronaviruset har SVT beslutat att sändningarna startar redan på skärtorsdagen, den 8 april.

Levande tavla

– Dels är det påsk och dels är de fler människor än vanligt som är hemma. I och med den uppståndelse som ”Den stora älgvandringen” skapade i fjol, så finns det inga argument emot att dra igång sändningarna en vecka tidigare än planerat, säger Johan Erhag, projektledare vid SVT Umeå, till Jaktjournalen. Han och teamet bakom sändningarna räknar inte med att det blir många älgar som visar sig under den första veckan. – Men många gillar den här levande tavlan i vardagsrummet, oavsett om det kommer älg eller inte. Så jag tror att publiken kommer att uppskatta det i alla fall. Det blir en kontrast till allt det som sker just nu, säger Johan Erhag.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!