Corona-krisen gör att SVT förlänger ”Den stora älgvandringen”

Den pågende corona-krisen gör att SVT förlänger sändningarna av "Den stora älgvandringen" med en vecka. – Vi startar sändningarna en vecka tidigare än planerat, säger projektledaren Johan Erhag.

SVT:s sändningar av "Den stora älgvandringen" startar en vecka tidigare än först planerat. Arkivbild: Gettyimages

”Den stora älgvandringen” är direktsändning dygnet runt av vandringsälgar som passerar Kullberg vid Ångermanälven.

Fjolårets sändningar blev en tittarsuccé som SVT upprepar i år.

Från början var planen att sända 15 april till 3 maj. Men på grund av pandemin med coronaviruset har SVT beslutat att sändningarna startar redan på skärtorsdagen, den 8 april.

Levande tavla

– Dels är det påsk och dels är de fler människor än vanligt som är hemma. I och med den uppståndelse som ”Den stora älgvandringen” skapade i fjol, så finns det inga argument emot att dra igång sändningarna en vecka tidigare än planerat, säger Johan Erhag, projektledare vid SVT Umeå, till Jaktjournalen.

Han och teamet bakom sändningarna räknar inte med att det blir många älgar som visar sig under den första veckan.

– Men många gillar den här levande tavlan i vardagsrummet, oavsett om det kommer älg eller inte. Så jag tror att publiken kommer att uppskatta det i alla fall. Det blir en kontrast till allt det som sker just nu, säger Johan Erhag.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼