Jaktnyheter

Cornelia Dagobert slog rutinerade jaktskyttar på prestigefull tävling

Cornelia Dagobert visade verkligen var skåpet ska stå på SM och NM i europeiskt jaktskytte. Foto: Privat

I helgen tog Cornelia Dagobert, 21 från Lidköping i Västra Götalands län, hem guldmedaljen när nordiska mästerskapet i europeiskt jaktskytte arrangerades på Svegeråsens jaktskyttebana. Dessutom vann hon Damklassen i Svenska mästerskapet.

Det är inte lätt bemästra en skyttedisciplin till fullo, än mindre en helt gäng olika discipliner, dessutom med både kulgevär och hagelgevär. Men Cornelia Dagobert uppvisade storform i helgens Nordiska och Svenska mästerskap i europeiskt jaktskytte.

Hur känns det?

– Det känns häftigt, jag har nog inte riktigt tagit in det ordentligt än.

Du vann över massa rutinerade gubbar och sköt riktigt bra. Vad var svårast?

– Alla moment har sina utmaningar. Jag har lättare att hålla nerverna i styr på hagelskyttet. Men sporting är alltid en utmaning eftersom varje bana är unik om man jämför med trapskyttet och kulskyttet.

I Nordiska tävlade du mot männen och vann. Men i Svenska mästerskapet som också arrangerades fick du tävla i damklass. Vad tänker du om det?

– Det var inte så stor konkurrens där och det är lite tråkigt. Hade jag tävlat i Öppenklass hade mina resultat räckt till SM-vinst även där. Jag sköt riktigt bra.

Vad ska du göra nu?

– Tävlingarna var säsongsavslutningen. Nu blir det fokus på att gå ut i skogen med gråhunden och ha fina naturupplevelser.