Brist på eftersökshundar på rådjur i Värmland

Det är brist på eftersökshundar som kan leta reda på skadade rådjur i Värmland. Nu går polisen ut i sociala medier och efterlyser fler ekipage.

Det är brist på hundar som kan användas i eftersök på rådjur i Värmland. Foto: Gettyimages, fotomontage

SVT Värmland berättar att det är brist på rådjusspårande eftersökshundar. Nu vill man ha tag i jägare som har hundar som är minst två år gamla och som genomfört anlagsprov för viltspår.

Polisen har tagit till det ovanliga greppet, att annonsera efter eftersöksekipage i sociala medier.

– Nu är det sådan brist att vi kände att vi måste hitta nya vägar för att nå ut bredare. Jag har redan fått kontakt med några intresserade, men vi behöver fler, säger Erica Broström, viltansvarig på polisen i Värmland, till SVT.

Hon får frågan varför jägare och deras hundar ska delta i polisens eftersöksorganisation. Erica Broström svarar att de gör en samhällsinsats genom att hjälpa skadade djur.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼