Björnskytt misstänks för grovt jaktbrott i Västerbotten | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan avlyst
Överskjutning med två björnar i Västerbotten. I det ena fallet utreder poliser grovt jaktbrott. Foto: Gettyimages
Björnskytt misstänks för grovt jaktbrott i Västerbotten
En björn rapporterades skjuten flera timmar efter att jakten avlysts i Västerbotten. Nu har polisen startat förundersökning om grovt jaktbrott.
Runt klockan tio på tisdagen var kvoten fylld – tio björnar som länsstyrelsen gett i tilldelning till den andra björnjakten som startades samtidigt som älgjakten i måndags. Det blev till och med överskjutning med en en björn vid tiotiden. – En björn fälldes i Byssträsk i Lycksele och en björn i Hednäs i Skellefteå. Det small ungefär samtidigt och det blev upptaget i telefon när vi tog emot den första rapporten. Det är inte mycket orda om, utan är saker som kan hända, säger Lars Dahlberg, viltförvaltare vid länsstyrelsen.

Förundersökningssekretess

Ett fall som polisen dock utreder som grovt jaktbrott inträffade i Storuman klockan 12.20. Då rapporterades en björn skjuten och det var flera timmar efter att jakten blivit avlyst. Det råder förundersökningssekretess, men Jaktjournalen har talat med en person som har insyn i brottsmisstankarna. – Jaktledaren påstår att det var tydligt kommunicerat över jaktradioapparaterna, att björnjakten var slut. Han fattar inte hur det kunde bli så här, berättar Jaktjournalens uppgiftslämnare.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!