Björns permoälg flyttar till Östervåla i Uppsala län | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan älg
August Lidén, Viktor Viktor Svahn och Andreas Sundlöf är nya ägare till Björn Jakobssons uppstoppade permoälg. Foto: Privat
Björns permoälg flyttar till Östervåla i Uppsala län
Björn Jakobssons uppstoppade permobilälg flyttar från Boden och Norrbotten till Östervåla och Uppsala län.
Jaktjournalen har berättat om Björn Jakobsson i Boden som lät bygga en permobilälg. Den blev mest stående i garaget och därför annonserade han ut den på blocket. En uppstoppad och radiostyrd älg hör inte till vanligheterna och därför blev det stor uppståndelse i lokala medier. Nu har älgen fått nya ägare.

43 000 kronor

Köpare är de tre kompisarna Andreas Sundlöf, Viktor Svahn och August Lidén. De är ivriga jägare och har tre jämthundar, en gråhund, en gråwachtel och en blandning jämte-laika-stövare. – Vi driver Älgflugans Jakt & Hund. Det har varit på hobbybasis, men nu bildar vi bolag och kör igång på riktigt. Vi utför vildsvinsjakter och väldigt mycket eftersök – och före årsskiftet ska vi ha tag i ett permosvin också, berättar August Lidén. Trion jobbar som grävmaskinister och anläggningsarbetare och äger mark i Östervåla, där de kommer att erbjuda sina tjänster med permoälgen. – En budgivare hoppade av, så vi fick älgen för 43 000 kronor. Vi tar bil och släp och åker upp och hämtar älgen i helgen, berättar August.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!