Björn dödade älg på gårdsplan

Sigvard och Birgitta Lundgren låg inne i huset och sov. Utanför på gårdsplanen dödade en björn en älg.

Björnen dödade en älg på familjens gårdsplan. Bild: Gettyimages och Google maps, montage

Det är Piteå-Tidningen som berättar om fallet i sin pappersupplaga.

Makarna Sigvard och Birgitta Lundgren som permanent i Altervattnet norr om Piteå. Vi sjutiden på morgonen släppte Sigvard ut hunden, som sprang ut på gårdsplanen och började skälla.

Hår och blodspår visade att björnen dödat älgen på gräsmattan och sedan släpat den runt garageknuten och över vägen. Älgen saknade huvudet och hade fått tarmarna utslitna.

– När en björn är så här närgången så skapar det oro. Det är kanske inte rimligt att ha björnar som jagar inne i bostadsområdet. Björnen känner ju vittring av människor på långt håll, så det är klart att den visste att vi fanns i närheten. Men den var väl hungrig och tog sin chans, säger Sigvard Lundgren till Piteå-Tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼