Björn dödade älg på gårdsplan

Sigvard och Birgitta Lundgren låg inne i huset och sov. Utanför på gårdsplanen dödade en björn en älg.

Björnen dödade en älg på familjens gårdsplan. Bild: Gettyimages och Google maps, montage

Det är Piteå-Tidningen som berättar om fallet i sin pappersupplaga.

Makarna Sigvard och Birgitta Lundgren som permanent i Altervattnet norr om Piteå. Vi sjutiden på morgonen släppte Sigvard ut hunden, som sprang ut på gårdsplanen och började skälla.

Hår och blodspår visade att björnen dödat älgen på gräsmattan och sedan släpat den runt garageknuten och över vägen. Älgen saknade huvudet och hade fått tarmarna utslitna.

– När en björn är så här närgången så skapar det oro. Det är kanske inte rimligt att ha björnar som jagar inne i bostadsområdet. Björnen känner ju vittring av människor på långt håll, så det är klart att den visste att vi fanns i närheten. Men den var väl hungrig och tog sin chans, säger Sigvard Lundgren till Piteå-Tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼