Björnhona och två ungar skjutna i Los

Den björnhona och hennes två ungar, som uppträtt närgånget vid mänskliga boningar den senaste tiden, har nu skjutits.

P4 Gävleborg rapporterar att de tre björnarna sköts natten mot torsdagen.

Jaktjournalen har rapporterat om fallet här.

Det som slutligen fick länsstyrelsen att ta initiativ till skyddsjakt, var när björnhonan fotograferades då hon rev sönder en dörr och tog sig in i ett uthus.

Helahälsingland rapporterar att björnarna sköts nära gården där honan forcerade förrådsdörren.

– Vi hoppas att det är slut på problemen, även för nästa år. Har vi rätt, kommer det att bli lugnare, säger Joel Isensköld på länsstyrelsen till Helahälsingland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.
ANNONS ▼

Annonser