Björnhona och två ungar skjutna i Los

Den björnhona och hennes två ungar, som uppträtt närgånget vid mänskliga boningar den senaste tiden, har nu skjutits.

P4 Gävleborg rapporterar att de tre björnarna sköts natten mot torsdagen.

Jaktjournalen har rapporterat om fallet här.

Det som slutligen fick länsstyrelsen att ta initiativ till skyddsjakt, var när björnhonan fotograferades då hon rev sönder en dörr och tog sig in i ett uthus.

Helahälsingland rapporterar att björnarna sköts nära gården där honan forcerade förrådsdörren.

– Vi hoppas att det är slut på problemen, även för nästa år. Har vi rätt, kommer det att bli lugnare, säger Joel Isensköld på länsstyrelsen till Helahälsingland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼