Annons
UPPDATERAD: Björnattack mot bärplockare klassas som olycka - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan björnattack
Mannen säger att han attackerades av en björn nära Umgransele i Västerbotten. Karta: Gettyimages
UPPDATERAD: Björnattack mot bärplockare klassas som olycka
En bärplockare uppger att han i tisdags blev attackerad och biten av en björn i Västerbotten. Länsstyrelsen betraktar händelsen som en olycka och vidtar inga åtgärder.
Västerbottens Folkblad skriver bakom betalvägg att mannen och hans hustru var i skogarna utanför Umgransele i Lycksele kommun och plockade hjortron. Mannen berättar för tidningen att det var tätbevuxet med ris och att han tror att han gick på en björnhona med unge. Han hörde björnen vråla och sedan sprang den rakt på honom. Han tänkte att det kunde vara en skenattack, men björnen stannade aldrig upp. – Jag låg på rygg när hon var över mig och bet mig i låret och rev mig på ryggen och lite uppe i skallen, berättar mannen för Västerbottens Folkblad.

Bett i lårmuskeln

Attacken var över på några sekunder och mannen tycker att han mår efter omständigheterna bra. – Klarar jag mig från infektion går det här bra. Hon bet mig i lårmuskeln så jag är inte så duktig på att gå just nu, men det ser hyfsat ut och ska nog ordna sig, säger mannen till Västerbottens Folkblad. Han är ofta ute ensam i skogen. Hustrun som var med i tisdags såg aldrig händelsen, men hon skrek och hojtade och det tror mannen gjorde att björnen snabbt försvann från platsen. Västerbottens Folkblad publicerade sin artikel vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen och då var händelsen ännu inte anmäld till länsstyrelsen. – Nu har jag talat med mannen men inte tittat på hans skador. Han var på lasarett men har nu fått åka hem, säger länsstyrelsens rovdjursansvarige, Michael Schneider, till Jaktjournalen. I andra fall där människor blivit attackerade har björnarna spårats upp och avlivats. Hur gör ni? – Vi gör ingenting. Det här var inte en slagbjörn som var ute efter honom. Det var en olycka, svarar Michael Schneider.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!