Jaktnyheter

Ännu ett inbrott i jaktbutik

Ytterligare ett inbrott i en jaktbutik rapporteras från Kosta mellan Växjö och Kalmar. Arkivbild: Gettyimages

Ännu ett inbrott i en jaktbutik har förövats - den här gången i Dalarna. Även nu är det dyrbara produkter som försvunnit.

"}}

Falu-Kuriren rapporterar i sin pappersupplaga att tjuvar bröt sig in hos Jaktia i Malung natten mot tisdagen. Kikarsikten och nattoptik uppges ha stulits.

– Det är attraktiva och dyrbara produkter. Förövarna gjorde en raid mot just optikskåpen där kikarsikten och nattoptik förvaras. Vi gör en rockad nu och flyttar ner all dyr optik till vår vapenbunker som är i stort sett omöjligt att ta sig in i, säger chefen Jesper Norell till Falu-Kuriren.

Han pekar på att det är en fjärde kuppen mot jaktbutiker i Sverige sedan i april, och misstänker att det är ett beställningsjobb som tjuvarna gjort.

Hann undan

Även den här gången gick inbrottslarmet och bevakningsföretagets personal ryckte ut, men tjuvarna hann undan.

Butiken har en del kikarsikten som förvarades i bunkern och med hjälp av leverantörer inriktar sig personalen i butiken i Malung på att kunderna ska gå skadeslösa ur händelsen. Det ska gå att få tag i jaktutrustning.

– Det här är jätte-, jättetrist, inte minst allt arbete det medför med allt det byråkratiska som försäkring och polisanmälan, samt att åtgärda skadorna. Roligare kan man ha på jobbet, säger Jesper Norell till Falu-Kuriren.

Jaktjournalen har rapporterat om tre tidigare inbrott i jaktbutiker: PN Jakt i Hammarstrand natten mot den 21 april, Järvsö Jakt & Fritid natten mot den 16 juli och JG Jakt i Göteborg den 7 augusti.