Annons
Lämnade bostaden fem minuter - hittade räv i hundbädden - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan avlivad
Räven låg i hundbädden när Andreas Schyman kom hem. Foto: Privat
Lämnade bostaden fem minuter - hittade räv i hundbädden
Andreas Schyman trodde inte sina ögon när han kom in i TV-rummet i måndags eftermiddag. En räv hade flyttat in och lagt sig i hundbädden.
Den udda händelsen utspelade sig mitt inne i ett bostadsområde nära centrum i Degerfors. – Jag var över till mamma i max fem minuter och då stod dörren öppen. När jag kom tillbaka stank det i hela lägenheten av en konstig lukt, berättar Andreas. Han kikade runt men såg ingenting konstigt. Han bad sin syster att följa med och titta – och då hittade man räven.

Låg i hundbädden

– Den låg i hundbädden och tittade bara lugnt på mig. Andreas, systern och mamma försökte i en timme att få ut den. Men då sprang den runt på olika platser i lägenheten och gömde sig, bland annat under sängen som man fick skruva isär. Kommunjägaren tillkallades och han såg att räven led av skabb. När man väl fick ut den ur bostaden befriade kommunjägaren djuret från sina plågor. – Jag vet inte vad det var för vapen, men det var en kraftig smäll, säger Andreas.

Skabbsanering

Under sin korta vistelse i lägenheten hann räven rota runt i soppåsen i sin jakt på mat. Till saken hör att Andreas äger en amstafftik. Den hade sannolikt inte gillat den nya våldgästaren, men hunden var kvar hos Andreas mamma och såg aldrig räven. – Eftersom den hade skabb har jag varit tvungen att sanera hela lägenheten, konstaterar Andreas.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!