Jaktnyheter

Älgjägare hittade svårt medtaget rånoffer i skogen

En älgjägare hittade en svårt medtagen man i skogen. mannen hade blivit dumpad efter att ha blivit rånad och var svårt medtagen. Arkivbild: Gettyiamges

Älgjägaren var ute och letade spår när han plötsligt får syn på en närmast naken man i skogen. Mannen visade sig ha blivit rånad, misshandlad och dumpad i en bäck i skogen.

– När jag kör efter den här vägen, så ser jag hur mannen kommer kravlandes. Han var illa däran, iklädd bara kalsonger och han hade säkert 3 000 myggbett, säger jägaren till tidningen Nordsverige.

Jägaren hjälpte den svårt medtagne mannen, en lettisk man i 30-årsåldern, med kläder, varmt kaffe och mat.

Har legat i sårlega

Att jägaren hittade, hjälpte och larmade räddade troligen livet på mannen.

– Vi pratade med mannen i väntan på polis och ambulans, det tog 45 minuter innan de var på plats. Tydligen hade han lyckats ”blavera” med att han jobbat ihop en rejäl summa Euro och skulle åka hem till Lettland igen. Han blev inknuffad i en bil, misshandlad, avklädd och dumpad ute i skogen i en bäck. Han har i princip legat i sårlega, säger jägaren till tidningen.

Hade inte överlevt

Enligt jägaren så ska mannen ha uppgett att han befunnit sig i skogen i tre nätter och två dagar.

– Jag tror inte han hade klarat sig mer än några timmar till om han inte blivit hittad.

I nuläget rubricerar polisen ärendet som rån och olaga frihetsberövande. För jägaren blev av naturliga orsaker ingen älgjakt. I stället blev förhör om det som hänt.

Den 30-årige mannen fördes till sjukhus för fortsatt vård. Han tillstånd är oklart.