Alerta älgjägare löste fallet med stulen lastmaskin

Älgjägare i Riddarhyttan i Västmanland löste på onsdagen fallet med en stulen lastmaskin.

Älgjägare hittade den stulna lastmaskinen, en en L130E värd en halv miljon kronor. Arkivbild: Gettyimages

Fagersta Nyheter skriver på Facebook att lastmaskinen, som är värd en halv miljon kronor, stals från Östmarks bildemontering i Riddarhyttan i Skinnskattebergs kommun natten mot onsdagen.

Men tjuvarna valde fel ställe att mellanlagra stöldgodset på. Älgjägare påträffade den nämligen senare under onsdagen, cirka 150 meter in i skogen från bildemonteringen.

Hade kört genom bommen

Det var en efterlysning på Facebook som gjorde att älgjägarna omedelbart förstod vad det var för lastmaskin de hittat.

– De hade kört med den genom bommen som såg ut som ett S efteråt och sedan efter riksvägen och därefter 150 meter in i skogen. Antagligen hade de väl tänkt hämta den med nån trailer, säger Jonny Östmark till Fagersta Nyheter.

Han tycker att det är skönt att det dyra fordonet kommit till rätta och är tacksam för jägarnas insats.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser