Jaktnyheter

Aimpoint Shooting Academy tillbaka i höst

Aimpoint shooting academy återkommer i september 2023. Arkivbild: Jonas Seger.

Första gången Aimpoint Shooting Academy gick av stapeln var 2016. I september 2023 är det dags igen för det som företaget beskriver som ett av årets största konsumentevent inom jakt i Europa.

"}}

–  Det var ett enormt intresse när vi genomförde det här 2016 och över 50 000 anmälde intresse för att vara med, säger Jesper Arvidsson, Marketing Communications & e-Commerce Manager på Aimpoint.

För de 20 personer som av Aimpoint tas ut att vara med på eventet väntar några intensiva dagar med skytteträning och utbildning där deltagarnas jakt- och skyttekunskaper testas. De två som lyckas bäst vinner en exklusiv jakt under hösten 2023 och ett jaktgevär från Sako med tillhörande ammunition.

Aimpoint Shooting Academy pågår mellan 11-15 september vid Aimpoints huvudkontor i Malmö. Att eventet kommer tillbaka  just år beror delvis på coronapandemin.

–  Tanken var att vi skulle kört några år efter det första men sedan kom pandemin så därför har vi fått vänta till nu. Det här ger oss möjlighet att träffa våra slutanvändare tillsammans med våra samarbetspartners och leder till ett djupare kunskapsutbyte.

Tanken är att arrangemanget nu ska komma tillbaka med viss regelbundenhet.

–  Inte varje år men kanske vartannat eller vart tredje år. Vi gillar denna typ av event. För Aimpoint är metodiken och filosofin kring jakt och skytte centralt, att jakt ska ske på ett ansvarsfullt och professionellt sätt. Här är rätt kunskap själva grunden och Aimpoint Shooting Academy ger möjligheten för oss att nå ut med budskapet i ett inspirerande format. Samtidigt vet vi att våra kunder uppskattar det, säger Jesper Arvidsson.