Jaktnyheter

Aggressiv tjäder vägrar lämna område vid förskola

En tjädertupp i sin rätta miljö. Arkivbild: Gettyimages.

Kommunens viltvårdare har flera gånger försökt skrämma bort den aggressiva tjädern från området men den kommer tillbaka. Gång på gång.

"}}

Det var på måndagsförmiddagen som polisen återigen fick larm om den aggressiva tjädern som uppehöll sig vid Almunge förskola. De kontaktade kommunens viltvårdare som åkte till platsen. Men den här gången hittade han ingen fågel.

– Det är tredje gången vi är där. Tidigare har vi lyckats skrämma iväg den, men den kommer tillbaka, säger kommunens viltvårdare Torbjörn Röste till Uppsala nya tidning.

En tjäder har relativt kraftig näbb och skulle enligt Torbjörn Röste kunna nypas rejält. Hittills har dock ingen kommit till skada. I och med att det går mot parningstid räknar han med att det kan komma att bli värre framöver och att fler åtgärder än skrämsel kan komma att bli aktuella.

– Vi kommer eventuellt fånga in den och kanske flytta på den. Om den upplevs som farlig för allmänheten så har polisen rätt att gå in och utfärda ett avlivningsbeslut, säger han till tidningen