Jaktnyheter

770 hektar skog till salu i norra Värmland

47 miljoner kronor är prislappen på en stor skogsfastighet, som nu ligger ute till försäljning i norra Värmland. Arkivbild: Gettyimages

En skogsfastighet på hela 770 hektar är till salu i norra Värmland. Två vargrevir finns i närheten, men det är gott om älg.
Skogsområdet ligger i Digerberget norr om Torsby och prislappen är 47 miljoner kronor

"}}


– I och med höstens jakt kom vi ned till knappt elva älgar per tusen hektar. Där ska vi plana ut stammen, säger Lennart Johannesson, sekreterare i Hovfjällets älgskötselområde, som skogsfastigheten ligger inom.

Marken är knuten till Digerbergets viltvårdsområde som har jakt på totalt 2.380 hektar mark och även är skötselområde för kronhjort.

– Tilldelningen i höst i Digerbergets vvo föreslås bli tre vuxna och fyra kalvar, säger Lennart Johannesson.

Nio jakträtter

Skogsfastigheten som nu är till salu har totalt nio jakträtter i viltvårdsområdet, enligt mäklarföretaget Ludvig & CO som har egendomen ute till försäljning.

Marken har 705,5 hektar produktiv skogsmark enligt skogsbruksplanen, skriver Ludvig & CO på sin webbsida. Fastigheten beskrivs som välarronderad och har fyra större skiften och två mindre.

Virkesförrådet uppskattas till 105.765 skogskubikmeter.

– Det är ren produktionsskog och en väldigt fin och välskött skogsfastighet. Det är merparten tall och gran och lite lövskog, säger mäklaren Susanne Tranberg till pappersupplagan av Värmlands Folkblad.

Vargreviren Brannäs och Ruskåsen berör området.

Jaktjournalen har varit i kontakt med ägarfamiljen som avböjer att lämna några kommentarer.