Annons
600 000 kronor mot barncancer från Smålands Stövarkubb - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan barncancerfonden
Två av hararna som fick följa med jägarna hem efter helgens upplaga av PR-jakten". Foto: Anna-Karin Andersson
600 000 kronor mot barncancer från Smålands Stövarkubb
Smålands Stövarklubb har på sex år samlat in närmare 600 000 kronor till Barncancerfonden. Lördagens arrangemang av "PR-jakten" drog in cirka 160 000 kronor.
Förutom att samla in pengar till Barncancerfonden är målet med ”PR-jakten” att locka människor att vara med och se hur jakt med stövare går till. Man vänder sig både till dem som normalt inte jagar med stövare, men också naturvänner som vill vara med och se och lära. Första jakten genomfördes 2015. Då kom 60 deltagare och man drog in cirka 45 000 kronor – utan att det ens blev några hundar släppta. Det var nämligen för skarp skare. I lördags deltog cirka 500 jägare och jaktgäster i 21 jaktlag. Det kom deltagare från Halland, Skåne, Blekinge och till och med från Norrland och man släppte ett 50-tal stövare i trakterna av Växjö.

600 000 kronor på fem år

Jakten inbringade cirka 160 000 kronor och därmed har Smålands Stövarklubb under sex år bidragit med närmare 600 000 kronor till Barncancerfonden. Ordföranden i Smålands Stövarklubb, Cenneth Quick, berättar i ett mejl till Jaktjournalen att sjuksköterskan Jenny Lundell fanns på plats och höll en uppskattad och tänkvärd information om arbetet med barn som drabbats av cancer. ”I själva jakten ingår också en liten informell tävling. Det gäller för jägarna att hålla fingrarna i styr och försöka komma till skott på en hare så nära som möjligt inom en halv eller hel timme efter det att stövaren börjat jaga haren med skall. I år lyckades Sebastian Oliv skjuta sin hare exakt på minuten efter en timmas jakt. Han belönas med ett vandringspris i form av Harald Vibergs inramade litografi ”Haren”. Hundägaren som äger den stövare som fick sin sin hare skjuten av Sebastian får också ett minnespris från jakten. Denna gång var det Andreas Jönsson och hans trogne gamle Acke som tog hem det priset”, skriver Cenneth Quick.

Några av de cirka 500 jägare som deltog i PR-jakten i lördags. Foto: Anna-Karin Andersson

 

Här kommer en av de cirka 50 stövare som släpptes vid PR-jakten. Foto: Anna-Karin Andersson

   

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!