50.000 patroner stulna ur lastbil – polisen kritisk

50.000 patroner stals natten mot tisdagen ur en lastbil, som stod uppställd på en rastplats i Bromölla. Polisen är kritisk till att ammunition kan stjälas så lätt.

Ett halv ton ammunition har stulits ur en lastbil. Foto: Gettyimages

P4 Kristianstad rapporterar om stölden, 50.000 patroner, totalt ett halvt ton ammunition, stals från lastbilen. Polisens presstalesperson, Robert Loeffel, intervjuas och han frågar sig hur det kan vara så lätt att stjäla ammunition.

– Den här ammunitionen är inte mer säkert transporterad än om jag skulle köra lastbilsdäck eller skor exempelvis. Inom polisen jobbar vi stenhårt med att få bort vapen, ammunition och andra farliga föremål bland de kriminella grupperna. Och sedan kan man på ett så enkelt sätt stjäla en så otroligt stor mängd ammunition, som lätt kan komma ut och omsättas bland kriminella, säger Robert Loeffel till P4 Kristianstad.

Så vitt polisen kan bedöma i nuläget har transportföretaget uppfyllt allt som lagen kräver i samband med ammunitionstransporter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼