300-kilos kviga dödad av varg i Danmark

Nu är DNA-proven färdiga och de visar att en 300-kilos kviga i danska Råstad Lilleå dödats av varg.

Det är danska Jydskevestkysten som rapporterar att kvigan dödats av varg förra veckan. Svaren från DNA proven kom den här veckan.

Ägaren, 16-årige Jacob Christensen, är förbannad.

– Mina kalvar ska inte användas för det här. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, säger han till tidningen, som rapporterar att det tidigare dödats kalvar som vägt kring 50 kilo i Danmark.

Ändrar inte statens råd

Så stora byten som kvigan har de inte gett sig på.

Men danska Miljöstyrelsen ändrar ingenting i sina rekommendationer för hur djurägare ska skydda boskap mot varg.

– Det här är första gången vi har sett en vargattack på ett så stort djur. Vi anser det som ett speciellt fall eftersom kvigan fastnade i ett vattenhål på fältet så att det inte kunde försvara sig eller fly, säger Lasse Jensen, som är miljöplanerare vid Miljöverket, till Jydskevestkysten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser