14 vargar i samma flock – Länsstyrelsen bekräftar

Under ett informationsmöte på torsdagen med representanter från Länsstyrelsen i Gävleborgs län bekräftades att en flock med 14 vargar rör sig i ett område utanför Järvsö.

Jaktjournalen rapporterade i slutet av november om att 13 vargar observerats utanför Bollnäs. Nu höjs siffran till 14 vargar och bekräftas av länsstyrelsen.

– Det var visserligen två fjolåringar, men det är jävligt många vargar, säger Sone Persson naturbevakare på länsstyrelsen till Hela Hälsningland.

Det var under torsdagskvällen Länsstyrelsen i Gävleborgs län höll ett informationsmöte för ett trettiotal personer i Kilafors.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser