14 vargar i samma flock – Länsstyrelsen bekräftar

Under ett informationsmöte på torsdagen med representanter från Länsstyrelsen i Gävleborgs län bekräftades att en flock med 14 vargar rör sig i ett område utanför Järvsö.

Jaktjournalen rapporterade i slutet av november om att 13 vargar observerats utanför Bollnäs. Nu höjs siffran till 14 vargar och bekräftas av länsstyrelsen.

– Det var visserligen två fjolåringar, men det är jävligt många vargar, säger Sone Persson naturbevakare på länsstyrelsen till Hela Hälsningland.

Det var under torsdagskvällen Länsstyrelsen i Gävleborgs län höll ett informationsmöte för ett trettiotal personer i Kilafors.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼