100 hjortar skjutna mot hägnägares vilja

100 kronhjortar har skjutits mot hägnägarens vilja i Örebro län. Polis, länsstyrelsepersonal och inhyrda jägare utförde uppdrag.

100 hjortar sköts i fredags i ett hägn i Örebro län. Arkivbild: Gettyimages

Sydnärkenytt rapporterar att hägnet ligger i Örebro län. För hägnägaren kom insatsen från myndigheten som en överraskning.

– De knackade bara på dörren och sa att de skulle sätta igång, säger han till Sydnärkenytt.

Länsstyrelsen har haft ögonen på hägnet i flera år. Enligt Fredrik Engström vid länsstyrelsen har hjortar rymt och orsakat skador för omkringliggande jordbruk och viltolyckor.

Tvångsavveckling i förtid

Jägare i trakten har fått specialtillstånd att jaga hjort från bil och med lampa nattetid, men problemen och skadorna har kvarstått.

Länsstyrelsen och hägnägaren kom överens om en avvecklingsplan, där hägnet skulle vara tömt till sista mars. Men nu ingrep myndigheterna i förtid och 100 hjortar sköts. Hägnet är nu tomt.

Fredrik Engström på länsstyrelsen bekräftar för Sydnärkenytt att uppgörelsen om avvecklingstiden bröts i förtid. Han vill dock inte berätta om anledningen till det.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Drömmen slog in – fick skjuta kapital hjort på stånd

I fredags slog drömmen in för Alexander Carlander från Lidköping. Han fick skjuta en kaptial kronhjort på ståndskall för sin gråhund Assi. – De som kan det här med kronhjort säger att det kan vara en medaljhjort, säger Alexander till Jaktjournalen.
ANNONS ▼