Annons
100 hjortar skjutna mot hägnägares vilja - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan avlivning
100 hjortar sköts i fredags i ett hägn i Örebro län. Arkivbild: Gettyimages
100 hjortar skjutna mot hägnägares vilja
100 kronhjortar har skjutits mot hägnägarens vilja i Örebro län. Polis, länsstyrelsepersonal och inhyrda jägare utförde uppdrag.
Sydnärkenytt rapporterar att hägnet ligger i Örebro län. För hägnägaren kom insatsen från myndigheten som en överraskning. – De knackade bara på dörren och sa att de skulle sätta igång, säger han till Sydnärkenytt. Länsstyrelsen har haft ögonen på hägnet i flera år. Enligt Fredrik Engström vid länsstyrelsen har hjortar rymt och orsakat skador för omkringliggande jordbruk och viltolyckor.

Tvångsavveckling i förtid

Jägare i trakten har fått specialtillstånd att jaga hjort från bil och med lampa nattetid, men problemen och skadorna har kvarstått. Länsstyrelsen och hägnägaren kom överens om en avvecklingsplan, där hägnet skulle vara tömt till sista mars. Men nu ingrep myndigheterna i förtid och 100 hjortar sköts. Hägnet är nu tomt. Fredrik Engström på länsstyrelsen bekräftar för Sydnärkenytt att uppgörelsen om avvecklingstiden bröts i förtid. Han vill dock inte berätta om anledningen till det.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!