Mattias satte punkt för Vinnarjakten 2017

Lidsjöberg (JJ) Årets upplaga av Jaktjournalens Vinnarjakt blev mycket lyckad. Fem älgar har fällts av det lilla jaktlaget bestående av tidningens utsända och fem prenumeranter.

Årets sista älg dras ut i Jaktjournalens Vinnarjakt. Foto: Per Jonson

– Mattias Zetterlund från Värnamo sköt Vinnarjaktens sista älg för i år. Han fick ett hondjur som kom på gångstånd för Klas Staffas jämthund Gruff, berättar Per Jonson, webbredaktör på Jaktjournalen.

Den sista älgen föll på samma pass där den första älgen sköts och där det även sågs en tjur passera.

– Ett riktigt generalpass, konstaterar Per Jonson.

Själv har han upplevt en snöplig stolpe ut.

Fotade när telefonen ringde

Det var stopp för vuxna djur och därför tog Per fram kameran när ett vuxet hondjur passerade. Då ringde chefredaktör Holger Nilsson.

– Jag svarade i telefonen och då upptäckte älgen mig. Holger skulle berätta att han pratat med Holmen skog och att det åter var lovligt att skjuta vuxna, berättar Per Jonson.

Sammantaget blev det en mycket lyckat älgjakt i det nordvästra hörnet av Jämtland. Samtliga deltagare har sett älg och en björn har till och med passerat en jägare.

– Nu ska vi avnjuta en god middag och summera de här dagarna. Vinnarjakten återkommer nästa år och då är det tioårsjubileum. Årets jakt kommer att skildras i ett större reportage i papperstidningen under hösten, säger Per Jonson.

På Jaktjournalens facebooksida går det att se live-TV-sändningar från jakten.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser