Hästskytt nekas ny rättegång

Örebro (JJ) Jägaren som dömts för att ha skjutit en häst i stället för ett vildsvinfår ingen rättegång i Göta hovrätt. Tingsrättens dom står fast vilket innebär 19 000 i böter samt skadestånd på totalt 16 000 kronor.

Mannen nekar och säger att han bedömde platsen lämplig för vildsvinsjakt och att han jagat vildsvin tidigare. Den åtalade säger att han såg en fullvuxen vildsvinsgalt som han följde med handkikaren och sedan sköt då den befann sig omkring 90 meter bort, uppger Nerikes aAllehanda  

Vildsvinet sprang in i skogen och mannen kallade på jaktledaren för att de skulle göra ett eftersök de fann då den döda hästen. Efterson hästen träffades av skottet gör tingsrätten bedömningen att jägaren inte försäkrat sig om godtagbart kulfång, eller att området var fritt från människor och egendom.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser