Fotade varg som stod bara tio meter bort

MARNÄS(JJ). Igår morse kunde Karin Ängså i byn Marnäs, som ligger mellan Dådran och Enviken, fotografera en varg som stod bara tio meter bort. Vargen verkade helt oskygg och gick rakt emot henne.

På morgonen när hon tittade ut genom fönstret såg hon en varg som sprang mot ett rådjur på åkern. Rådjuret klarade sig men hon tog fram kameran och smög sig ut på gården.

Då gick vargen helt oskyggt mot henne och på tio meters håll kunde hon föreviga händelsen.
– Om jag blev rädd? Absolut inte – men lite skakig var jag nog ändå. Det här var mitt första möte med varg så nog kändes det alltid, säger Karin Ängså till Dala-Demokraten.

Det var bara några år sedan som en varg rev flera får i byn. Och det har gjorts flera observationer av varg i området. 
– Jag tycker att vargarna skall finnas – men där dom hör hemma. Och då menar jag inte härutanför på gårdstunet utan i skogen, säger hon.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser