Fotade varg som stod bara tio meter bort

MARNÄS(JJ). Igår morse kunde Karin Ängså i byn Marnäs, som ligger mellan Dådran och Enviken, fotografera en varg som stod bara tio meter bort. Vargen verkade helt oskygg och gick rakt emot henne.

På morgonen när hon tittade ut genom fönstret såg hon en varg som sprang mot ett rådjur på åkern. Rådjuret klarade sig men hon tog fram kameran och smög sig ut på gården.

Då gick vargen helt oskyggt mot henne och på tio meters håll kunde hon föreviga händelsen.
– Om jag blev rädd? Absolut inte – men lite skakig var jag nog ändå. Det här var mitt första möte med varg så nog kändes det alltid, säger Karin Ängså till Dala-Demokraten.

Det var bara några år sedan som en varg rev flera får i byn. Och det har gjorts flera observationer av varg i området. 
– Jag tycker att vargarna skall finnas – men där dom hör hemma. Och då menar jag inte härutanför på gårdstunet utan i skogen, säger hon.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser