EG-domstolen stoppar jakt på flyttfågel

EG-domstolen har förbjudit Malta att jaga vaktel och duva i vår, i väntan på att jakträttigheterna ska behandlas i domstolen.

Maltas regering har inte accepterat EU-kommissionens åsikt att vårjakt på flyttfåglarna vaktel och duva inte är tillåtna enligt EUs fågeldirektiv.

Fåglarna jagas på Malta när de mellanlandar, på väg från vinteruppehållet i Afrika till Nordeuropa där de lägger ägg och får ungar. EU-kommissionen anser att bara höstjakt kan tillåtas på fågelarterna.

EG-kommissionen anmälde till slut Malta till EG-domstolen och begärde i sammanhanget att domstolen skulle utfärda ett tillfälligt förbud mot vårjakt i väntan på att rättstvisten behandlas.

EG-domstolen utfärdade det tillfälliga beslutet på torsdagen.En grupp ornitologer har för tillfället slagit läger på Malta för att hindra jägare att skjuta flyttfåglar.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser