60 lodjur får fällas i Jämtland

Östersund (JJ) Länsstyrelsen i Jämtland har beslutat om licensjakt efter högst 60 lodjur i Jämtlands län. Jaktområdet omfattar hela Jämtlands län och är i år inte indelat i kommuner. Jakten får bedrivas från och med den 1 mars 2011 till och med den 15 april 2011. Jakten kan avlysas tidigare än 15 april om kvoten är uppnådd.

Anmälan om fällt eller påskjutet lodjur ska anmälas utan dröjsmål – och senast en timma efter det att djuret fällts – till telefon 063-14 63 33.
Lodjur får jagas oberoende av kön och ålder. Licensjakt efter lodjur med stöd av detta beslut får inte bedrivas med hjälp av fångstredskap (fällor). Högst två hundar som ställer eller förföljer ett och samma lodjur får användas samtidigt. Hundarna får inte bytas under jakt på ett och samma lodjur under samma dag.
Länsstyrelsen har en telefonsvarare med aktuell information om hur många djur som fällts och vad som återstår av tilldelningen. Denna telefonsvarare nås via telefonnummer 063–12 63 12.
Informationen uppdateras minst en gång per dygn. Jaktledaren ska minst en gång i timmen informera sig om hur många djur som återstår av tilldelningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser