Minst sju vargvalpar födda i Östergötlands vargrevir

Minst sju vargvalpar föddes förra året i reviret Långbogen i Östergötland.

Tre av valparna filmade av länsstyrelsen i Östergötland.

Det är P4 Östergötland som rapporterar att länsstyrelsen genom DNA-prover från spillning kunnat fastställa att sju valpar föddes våren 2019 i Långbogenreviret.

Man vet att det är två hannar och tre tikar. Två av valparna är av okänt kön.

Spillning efter den sjunde individen hittades i februari mellan Nykil och Gammalkil i Linköpings kommun, berättar vilthandläggare Mia Kjällander för radiostationen.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼