Ät ert viltkött med gott samvete!

Kungsbacka (JJ) Världsnaturfonden har släppt köttguiden för 2016. Där framkommer med all tydlighet att viltkött är det bästa alternativet för oss som äter kött.

Dagens spagetti och köttfärssås kan ätas med gott samvete, precis som övriga köttmåltider i jägarhemmet. Foto: Per Jonson

Köttkonsumtionen har de senaste åren hamnat under lupp och i debatten framförs argument för ökad vegetarisk kost. Vi jägare som till största delen baserar vår kost på viltkött kan dock känna oss trygga i båten.

Vår köttkonsumtion genererar ett litet klimatavtryck. I Världsnaturfondens köttguide är det idel glada gröna gubbar. Älg, rådjur, hjort och vildsvin står enligt guiden för den studerade  viltköttskategorin. I guiden räknas inte ren in eftersom den klassas som tamboskap. Däremot räknas vilt som fötts upp i länsstyrelsegodkända hägn och inte kräver omfattande stödutfodring.

Enligt undersökningen räcker viltköttsproduktionen till 2-4 kilo kött per person och år. Svenskens genomsnittliga konsumtion ligger på 50-55 kilo.

Kolla in köttguiden här>>

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser