Älgkött återkallas efter kulfynd

Haparanda (JJ) Kulor har hittats i älgköttsförsäjaren Polaricas produkt långkokt älgkött. 1 000 förpackningar återkallas därför.

Företaget uppmanar nu sina kunder som köpt produkten att inte äta den. I stället ska de lämna tillbaka den till butiken där den är inköpt. Det gäller Polaricas Långkokt älgkött 400 gram med bäst före datum november 2015.

Två gevärskulor har hittats och enligt företaget beror detta på att metalldetektorn som allt kött ska passera inte fungerat som den ska och köttet därför gått vidare till slutproduktion. Nu stoppas all vidare försäljning av produkten.

– Vi beklagar djupt det inträffade. Det är mycket olyckligt att detta kunnat ske trots våra säkerhetsrutiner. Det ska självklart inte vara möjligt och vi gör nu en grundläggande genomgång av våra kvalitetssystem och processerNiclas Palmgren, försäljningsdirektör, Polarica.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser