Tollare förväxlades med räv

Kungsbacka (JJ) I mitten av januari blev en tollare påskjuten med hagelgevär i samband med rävjakt utanför Kungsbacka. I förhör med polisen har skytten förklarat att han förväxlat hunden med en räv.

En rävjägare förväxlade en räv med en tollare och sköt ett skott mot hunden. Hagel träffade, men som tur var överlevde hunden. Bildmontage. Foto: Istock.

I samband med att en hundägare rastade sin tollare lös fick han den påskjuten med hagel i ett skogsområde strax söder om Kungsbacka i Halland.

I skogsområdet pågick rävjakt med stövare och hundägaren hör efter en stund ett skott och hittar inte först sin hund. Han påträffar en jägare, men denne viker undan och svarar inte på frågan om han sett hunden.

Efter en stund hittas hunden och ägaren upptäcker då att den är träffad med hagel. Hunden transporteras till veterinär som opererar bort några hagel.

En polisanmälan görs och i polisutredningen har det framkommit att en jägare skjutit på hunden i tron att det var en räv.

Enligt skytten ska stövaren ha jagat tollaren och han var helt övertygad om att det var en räv han sköt mot.

Hunden klarade sig.

Polisen har avskrivit ärendet eftersom det finns en prejudicerande dom i liknande fall där skytten friades.

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser