Tollare förväxlades med räv

Kungsbacka (JJ) I mitten av januari blev en tollare påskjuten med hagelgevär i samband med rävjakt utanför Kungsbacka. I förhör med polisen har skytten förklarat att han förväxlat hunden med en räv.

En rävjägare förväxlade en räv med en tollare och sköt ett skott mot hunden. Hagel träffade, men som tur var överlevde hunden. Bildmontage. Foto: Istock.

I samband med att en hundägare rastade sin tollare lös fick han den påskjuten med hagel i ett skogsområde strax söder om Kungsbacka i Halland.

I skogsområdet pågick rävjakt med stövare och hundägaren hör efter en stund ett skott och hittar inte först sin hund. Han påträffar en jägare, men denne viker undan och svarar inte på frågan om han sett hunden.

Efter en stund hittas hunden och ägaren upptäcker då att den är träffad med hagel. Hunden transporteras till veterinär som opererar bort några hagel.

En polisanmälan görs och i polisutredningen har det framkommit att en jägare skjutit på hunden i tron att det var en räv.

Enligt skytten ska stövaren ha jagat tollaren och han var helt övertygad om att det var en räv han sköt mot.

Hunden klarade sig.

Polisen har avskrivit ärendet eftersom det finns en prejudicerande dom i liknande fall där skytten friades.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser