Tollare förväxlades med räv

Kungsbacka (JJ) I mitten av januari blev en tollare påskjuten med hagelgevär i samband med rävjakt utanför Kungsbacka. I förhör med polisen har skytten förklarat att han förväxlat hunden med en räv.

En rävjägare förväxlade en räv med en tollare och sköt ett skott mot hunden. Hagel träffade, men som tur var överlevde hunden. Bildmontage. Foto: Istock.

I samband med att en hundägare rastade sin tollare lös fick han den påskjuten med hagel i ett skogsområde strax söder om Kungsbacka i Halland.

I skogsområdet pågick rävjakt med stövare och hundägaren hör efter en stund ett skott och hittar inte först sin hund. Han påträffar en jägare, men denne viker undan och svarar inte på frågan om han sett hunden.

Efter en stund hittas hunden och ägaren upptäcker då att den är träffad med hagel. Hunden transporteras till veterinär som opererar bort några hagel.

En polisanmälan görs och i polisutredningen har det framkommit att en jägare skjutit på hunden i tron att det var en räv.

Enligt skytten ska stövaren ha jagat tollaren och han var helt övertygad om att det var en räv han sköt mot.

Hunden klarade sig.

Polisen har avskrivit ärendet eftersom det finns en prejudicerande dom i liknande fall där skytten friades.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser