Tollare förväxlades med räv

Kungsbacka (JJ) I mitten av januari blev en tollare påskjuten med hagelgevär i samband med rävjakt utanför Kungsbacka. I förhör med polisen har skytten förklarat att han förväxlat hunden med en räv.

En rävjägare förväxlade en räv med en tollare och sköt ett skott mot hunden. Hagel träffade, men som tur var överlevde hunden. Bildmontage. Foto: Istock.

I samband med att en hundägare rastade sin tollare lös fick han den påskjuten med hagel i ett skogsområde strax söder om Kungsbacka i Halland.

I skogsområdet pågick rävjakt med stövare och hundägaren hör efter en stund ett skott och hittar inte först sin hund. Han påträffar en jägare, men denne viker undan och svarar inte på frågan om han sett hunden.

Efter en stund hittas hunden och ägaren upptäcker då att den är träffad med hagel. Hunden transporteras till veterinär som opererar bort några hagel.

En polisanmälan görs och i polisutredningen har det framkommit att en jägare skjutit på hunden i tron att det var en räv.

Enligt skytten ska stövaren ha jagat tollaren och han var helt övertygad om att det var en räv han sköt mot.

Hunden klarade sig.

Polisen har avskrivit ärendet eftersom det finns en prejudicerande dom i liknande fall där skytten friades.

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

Nytt besked om Rackstadvargarna idag

Värmland (JJ) Varg nummer två fälldes på torsdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. – Vårt mål är att få bort alla vargarna i området. Jag väntar besked från länsstyrelsen i dag, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna.

Kritik mot järvinventering

Norrbotten (JJ) Sju samebyar i Norrbotten kritiserar länsstyrelsens inventering av järv. Spårförhållandena har varit dåliga och spårarna har missat järvar, menar företrädare för samebyarna.

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser