Tidskrävande utredning i jakthärvan

Luleå (JJ) Det har tagit längre tid än beräknat, men snart kan det komma åtal mot de personer som misstänks för olaglig jakt på stora rovdjur.

– Utredningen går framåt, men det tar lång tid att gå genom all bevisning. Att gå genom datorer och telefoner har tagit längre tid än vi tänkte från början, säger kammaråklagare Christer B Jarlås.

Det var i slutet av augusti som polisen slog till på olika adresser i länet och grep fem män misstänkta för grova jaktbrott på björn och järv. Alla fem män som då häktades är nu släppta, men misstankarna kvarstår.

– Bevisläget är gott och det är än bättre idag då det tillkommit nya bevis, säger Christer B Jarlås.

Utredningen börjar nu vara inne i sitt slutskede och ett åtal är inte så långt borta.

– Under våren är förhoppningen att det ska vara klart, säger kammaråklagare Crister B Jarlås, till P4 Norrbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser