Tidskrävande utredning i jakthärvan

Luleå (JJ) Det har tagit längre tid än beräknat, men snart kan det komma åtal mot de personer som misstänks för olaglig jakt på stora rovdjur.

– Utredningen går framåt, men det tar lång tid att gå genom all bevisning. Att gå genom datorer och telefoner har tagit längre tid än vi tänkte från början, säger kammaråklagare Christer B Jarlås.

Det var i slutet av augusti som polisen slog till på olika adresser i länet och grep fem män misstänkta för grova jaktbrott på björn och järv. Alla fem män som då häktades är nu släppta, men misstankarna kvarstår.

– Bevisläget är gott och det är än bättre idag då det tillkommit nya bevis, säger Christer B Jarlås.

Utredningen börjar nu vara inne i sitt slutskede och ett åtal är inte så långt borta.

– Under våren är förhoppningen att det ska vara klart, säger kammaråklagare Crister B Jarlås, till P4 Norrbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser